PERSONVERN

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.

Norges Hyggeligste Håndverker er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av vår plattform, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor. At Norges Hyggeligste Håndverker er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er Norges Hyggeligste Håndverker har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Hvordan får vi opplysninger om deg?

KORT FORTALT: Det meste vi har av data om deg er data du selv gir oss gjennom at du legger igjen kontaktinformasjon når du lager en nominasjon, eller data som genereres når du blir nominert.

Opplysningene hentes inn på flere måter:

  1. Opplysninger du selv gir til oss og fra den som nominerer deg

    Når du lager en nominasjon på plattformen vil du oppgi noe data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i våre databaser for å kunne vise den nominerte hvem som nominerte og for å kunne kontakte deg ved en eventuell premie. Dersom du er nominert lagrer vi en del data for å kunne fremvise denne på nettsiden ved siden av din nominasjon. Denne dataen vil kun vises dersom du godtar å være med i konkurransen. Dersom du takker nei, vil denne dataen slettes.

    Vi lagrer også opplysninger når du kontakter oss, for eksempel ved å sende oss en e-post til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål.

  2. Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

    Når du bruker tjenestene våre registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør det mulig for oss å forbedre plattformen.

    Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

    1. Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

      Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, for eksempel operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, nettverksoperatør, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Har du annonseidentifikator aktivert på din Android eller Apple-enhet sendes denne identifikatoren fra appen for å målrette annonsering.

      Eksempel på bruk: Tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker, slik at du for eksempel kommer til mobilversjonen av Norges Hyggeligste Håndverker når du benytter en mobiltelefon.

    2. Informasjonskapsler og lokal lagring

      Når du bruker Norges Hyggeligste Håndverker tjenester lagres informasjonskapsler (cookies) og annen data lokalt (heretter lokal lagring av data) på din enhet. Dette er tekstfiler som lagres i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester.

      Lokalt lagret data brukes for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Dette brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk og for å forbedre våre tjenester.

      I tillegg bruker vi lokalt lagrete data fra tredjeparter for å måle og analysere trafikk og bruk på nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

      Eksempel på bruk: Vi bruker informasjonskapsler for å kjenne igjen din enhet slik at du slipper å logge inn hver gang du bruker en av Norges Hyggeligste Håndverker tjenester.

Hvordan bruker vi opplysningene om deg?

KORT FORTALT: Personopplysningene vi har, bruker vi til å fremvise nominasjonen og kontakte eventuelle vinnere.

Norges Hyggeligste Håndverker jobber kontinuerlig med å gi deg en best mulig opplevelse av plattformen. Til dette bruker vi blant annet personopplysninger..

  1. .. til å vise frem nominasjonen Nominasjonen vil, etter at både den som nominerer og den som har blitt nominert, har godkjent vilkår.
  2. .. til å kontakte eventuelle vinnere Det er en del premier man kan vinne i konkurransen og vi bruker kontaktinformasjonen til å kontakte deg dersom du vinner. Vi ønsker også bruke kontaktinformasjonen til å kontakte de som har laget de mest engasjerende nominasjonene, den som har blitt nominert og eventuelle finalister og vinnere.
  3. .. til å kontakte de nominerte for å hjelpe dem med eventuelle problemer og gratulere dem med nominasjonen Vi kommer til å kontakte de som blir nominert uten at vi har fått godkjennelse, for å gratulere dem med nominasjonen og høre om de ønsker være med i konkurransen eller om de ønsker å slettes.
  4. .. til sende e-post og sms Hvis du har nominert eller blitt nominert, vil vi kunne sende deg informasjon om konkurransen på e-post eller andre elektroniske kommunikasjonsmetoder.

Hvordan blir disse opplysningene delt?

Andre selskaper

I enkelte tilfeller deler vi opplysninger også med samarbeidspartnere som bruker opplysningene til å formidle informasjon om Norges Hyggeligste Håndverker gjennom sine tjenester. Vi inngår da avtaler som begrenser adgang til bruk av opplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning.

Særlig om Facebook Custom Audiences på Norges Hyggeligste Håndverker.

På Norges Hyggeligste Håndverker bruker vi Facebook Custom Audiences. Dette er en sporingskode som samler informasjon om hvilke artikler du leser, hva slags type enhet du leser artikler på, IP-adresse og tidspunkt. Dersom du er logger inn på Facebook kan Facebook-profilen din kobles til din aktivitet på Norges Hyggeligste Håndverker. Dette gjør at du får artikler med informasjon om Norges Hyggeligste Håndverker på din Facebook-tidslinje og at du vil motta rettet reklame på Facebook. Norges Hyggeligste Håndverker får kun tilgang til aggregerte data, mens Facebook vil motta personopplysninger. Dersom du ikke ønsker at Facebook skal motta dine personopplysninger kan du blokkere cookies i din nettleser med f.eks. Ghostery eller AdBlock. Ønsker du oversikt over hvordan Facebook behandler personopplysninger, kan du lese Facebooks retningslinjer for personvern her

Annet

Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av Norges Hyggeligste Håndverker sin plattform, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

Retting og sletting av personopplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss (link personvern@norgeshyggeligstehaandverker.no ) dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.

Sletting av informasjonskapsler (cookies)

Du kan velge om du vil akseptere lokal lagring av data gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Mer om dette finner du lenger ned.

Hvis du velger å deaktivere lokal lagring av data fra Norges Hyggeligste Håndverker kan dette hindre at våre nettsider fungerer som tiltenkt.

Våre analyse- og tredjepartsverktøy

Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Informasjon om bruk av produktene kobles likevel med personopplysninger i enkelte sammenhenger for å kunne gi deg som bruker god kundeservice og målrettet kommunikasjon, for informasjon på e-post. IP-adresser og lokasjondata benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier.

Særlig om barns personvern

Norges Hyggeligste ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 15 års alder.

Hvis barn under 15 år likevel har gitt oss personopplysninger, vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foresatte kan kontakte oss på e-postadressen under.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere personvernerklæringen for Norges Hyggeligste Håndverker, for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet. Når vi oppdaterer personvernerklæringen, vil den nye erklæringen bli publisert på nettstedet 14 dager før endringene iverksettes.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om Norges Hyggeligste Håndverker personvernerklæring, kan du kontakte oss på:

E-post:

personvern@norgeshyggeligstehaandverker.no

Postadresse:

Schibsted Norge SMB AS
v/Personvern Norges Hyggeligste Håndverker
Postboks 155 Sentrum
0102 Oslo

LOKAL LAGRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Hva er lokal lagring av data?

Lokal lagring av data innebærer at ulike typer data lagres lokalt på din enhet via nettleseren din. Lokalt lagrede data kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist og tilsvarende atferd hos nettsteder vi har et samarbeid med. Lokalt lagrede data kan også inneholde aggregerte data som gjør det mulig å tilpasse nettsidene baser på din historikk.

Typer av lokal lagring

Det finnes forskjellig typer av informasjonskapsler, som kan klassifiseres på forskjellige måter.

  1. Etter utløpstid
    1. Sesjonslagring - inneholder kun data fra ditt aktuelle besøk, når du avslutter sesjonen din vil data bli slettet fra din enhet. For eksempel når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår enheten helt av, vil den sesjonsbaserte dataen slettes automatisk.
    2. Vedvarende lagring - denne informasjonen forblir lagret etter at du avslutter din sesjon, inntil en bestemt dato, som kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Vedvarende lagring kan slettes manuelt i din nettleser.
  2. Etter hvilket domene de tilhører
    1. Førstepart - settes av den som driver nettstedet brukeren besøker. Dette er lokal lagring Norges Hyggeligste Håndverkers tjenester har valgt å sette selv, blant annet for at nettsiden skal fungere som slik den skal og for at du som bruker skal få en best mulig opplevelse.
    2. Tredjepart - settes av andre enn den som driver nettstedet. Dette kan for eksempel være annonsører som ønsker å måle effekten av annonser.

Hva er en informasjonskapsel (cookie)?

En informasjonskapsel (cookie) er en type lokal lagring, lagret som en liten tekstfil på din enhet (PC, mobiltelefon eller nettbrett) og som hjelper oss å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg. Vi omtaler bruk av informasjonskapsler som lokal lagring av data nedenfor.

Hvorfor bruker Norges Hyggeligste Håndverker lokal lagring av data?

Vi bruker lokal lagring av data for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. For eksempel kan vi lagre lesehistorikken din lokalt i din nettleser og gjøre spørringer på disse dataene.

Vi bruker også lokal lagring av data for å forenkle og forbedre plattformen, gi deg relevant informasjon når du besøker tjenestene våre, måle trafikk og for å samle statistikk.

I tillegg kan vi bruke informasjonskapsler fra tredjeparter for å måle og analysere trafikken og bruken nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

Brukskategorier for informasjonskapsler og lokal lagring

KORT FORTALT: Vi bruker lokal lagring for å tilby deg nødvendig funksjonalitet og innstillinger, og for å måle og analysere brukeratferd slik at vi kan optimalisere plattformen. I tillegg benyttes lokal lagring til å måle og målrette annonser, både i egne annonser og tredjeparts-annonsering.

  1. Nødvendige innstillinger Noe lokal lagring av data er nødvendig og påkrevd for at du skal kunne navigere på våre tjenester. Disse dataene kan inneholde informasjon om dine innstillinger og fortelle oss hvordan våre tjenester skal presenteres i din nettleser.
  2. Funksjonsforbedring Vi bruker lokal lagring av data for å forbedre funksjonen på våre tjenester. Denne typen lokalt lagrede data inneholder dine innstillinger, slik at du ikke trenger å stille de inn på nytt hver gang du besøker Norges Hyggeligste Hpndverker.
  3. Analyse Vi benytter ulike måleverktøy som gir oss statistikk og analyser på våre tjenester. Disse verktøyene generer lokalt lagrede data slik at vi kan gjenkjenne din nettleser over tid og vite hvor ofte du besøker siden vår. Dataene gir oss også mulighet til å ha oversikt over hvor mange unike brukere vi har og hvordan disse bruker våre tjenester, slik at vi kan tilpasse og forbedre tjenestene.
  4. Vår annonsering

    Vi bruker lokal lagring av data i tilknytning til Schibsteds annonsering. Vi bruker også lokal lagring til å målrette annonser i Schibsted.

    I tilknytning til Schibsteds annonsering brukes også lokal lagring satt av en annen organisasjon for å målrette annonsering. For eksempel kan vi ved hjelp av dette vise deg annonser fra samarbeidspartnere og sponsorer i konkurransen. Denne typen informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data; de lagrer informasjon om hva du ser på vår side, men ikke om hvem du er. I Schibsted har vi retningslinjer som regulerer hvordan våre annonsører får lov til å bruke lokal lagring av data, og du kan lese den her: datapolicy_norsk.pdf

    Vi setter også lokalt lagrete data på andre nettsider vi annonserer på, og heller ikke her kan dataene vi samler knyttes direkte til deg som en identifisert bruker. Hvis du får slik data lagret lokalt, kan vi bruke den til å identifisere at du har vært på den siden, før du besøkte Norges Hyggeligste Håndverker. Da kan vi målrette vår annonsering basert på denne informasjonen.

  5. Tredjepartsannonsering

    Som på andre kommersielle nettsteder, finner du også på Norges Hyggeligste Håndverker sin plattform annonser som leveres av andre organisasjoner. Noen av disse organisasjonene bruker sin egen lokal lagring av data til å måle hvor mange brukere som har sett en annonse eller hvor mange som har sett en annonse mer enn én gang. Heller ikke her kan dataene som samles knyttes direkte til deg.

    Norges Hyggeligste Håndverker har ikke mulighet til å lese informasjon fra slike tredjeparters data, men våre retningslinjer gjelder for all data som samles inn på våre sider. Du kan lese retningslinjene her: datapolicy_norsk.pdf

    Det kan hende disse selskapene benytter sin egen lokale lagring av data til å målrette annonser mot deg på andre nettsider, basert på ditt besøk på Norges Hyggeligste Håndverker.

ADMINISTRERE INFORMASJONSKAPSLER

Hvordan kan jeg administrere informasjonskapsler? KORT FORTALT: Du kan enten justere innstillinger i nettleseren din, eller bruke spesielle programmer som er utviklet for å administrere informasjonskapsler.

I nettleseren

Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Dersom du ikke ønsker at det skal lagres informasjonskapsler på din datamaskin, kan du forhindre dette ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at du mister funksjonalitet i våre tjenester.

Du kan lese mer om hvordan du sletter informasjonskapsler i ulike nettlesere nedenfor.

Unike tjenester

Det finnes også tjenester som er utviklet særskilt for at brukere skal kunne følge med på informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer. Se for eksempel ghostery.com eller disconnect.me.

Slette informasjonskapsler i Google Chrome

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler i Google Chrome:

  1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
  2. Velg Vis avanserte innstillinger
  3. Trykk på Slett nettleserdata
  4. Velg perioden du ønsker å slette informasjon fra i menyen øverst. Dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren, velger du alternativet Tidenes morgen.
  5. Huk av for Informasjonskapsler og andre nettsteds- og programtilleggsdata
  6. Trykk på Slett nettleserdata
  7. Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
  2. Velg Vis avanserte innstillinger og trykk deretter på Innstillinger for innhold
  3. Under Informasjonskapsler velger du det alternativet som passer. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Blokkér at nettsteder lagrer data på maskinen
  4. Trykk deretter på Ferdig
  5. Lukk fanen

Slette informasjonskapsler i Safari

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

  1. Finn Valg i menyen til nettleseren
  2. Velg fanen Personvern
  3. Trykk på Fjern alle nettsteddata og deretter Fjern nå for å slette alle informasjonskapsler
  4. Lukk vinduet

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  1. Finn Valg i menyen til nettleseren
  2. Velg fanen Personvern
  3. Under Informasjonskapsler og nettsteddata velger du det alternativet du ønsker. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Blokker alltid
  4. Lukk vinduet

Slette informasjonskapsler i Mozilla Firefox

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

  1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
  2. Velg fanen Personvern
  3. Trykk på Vis infokapsler
  4. Marker de informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk på Slett valgte. Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
  5. Lukk fanen. Endringer du har gjort endres automatisk.

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
  2. Velg fanen Personvern
  3. Under Historikk velger du at Firefox skal Bruke egne innstillinger for historikk.
  4. Velg alternativene du ønsker under Tillat infokapsler. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, huker du vekk alternativet Tillat infokapsler.
  5. Lukk fanen. Endringer du har gjort lagres automatisk.

Slette informasjonskapsler i Internet Explorer

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

  1. Finn Verktøy (tannhjul) i menyen til nettleseren
  2. Trykk på Alternativer for internett og velg deretter fanen Personvern
  3. Juster bryteren til ønsket nivå. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du nivået Blokker alle informasjonskapsler
  4. Trykk OK
  5. Slette informasjonskapsler i Opera

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

  1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
  2. Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
  3. Trykk på Alle infokapsler og nettstedsdata under Infokapsler
  4. Marker informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk Slett. Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
  5. Trykk Ferdig
  6. Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
  2. Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
  3. Under Infokapsler velger du det alternativet som passer deg. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Forby nettsteder å lagre data lokalt
  4. Lukk fanen